RIDERS Festival 2024 verwelkomt The Muddy Waters Tribute Band

Naast een dosis Rock ’n Roll en pop, mag natuurlijk Blues ook niet ontbreken tijdens het Tribute Festival op RIDERS Festival. 1 en 2 juni toveren we het Autotron Rosmalen om tot een waar motorfestijn, met héél veel goede muziek. Op zondag 2 juni staat The Muddy Waters Tribute Band op het podium.

Op 7 januari 1954 werd het nummer ‘Hoochie Coochie Man’ uitgebracht; één van de bekendste bluesnummers aller tijden. In 2024 is het dus 70 jaar geleden dat dit nummer werd uitgebracht door Muddy Waters (geschreven door Willie Dixon). 

The Muddy Waters Tribute Band greep in 2019 het heuglijke feit aan dat het toen nog 65 jaar geleden was, en deed ‘The Hoochie Coochie Tour’. De show werd ingevuld met een combinatie van nummers in dezelfde opbouw zoals de Muddy Waters Blues Band dit in de jaren 70 deed. De show oversteeg het niveau van ‘gewoon’ een muziekconcert, en nam een theatrale vorm aan. Sindsdien speelt The Muddy Waters Tribute Band op vele festivals en shows.

The Muddy Waters Tribute Band beoogt niet een kopie te zijn van de oorspronkelijke Muddy Waters Band, maar is een eerbetoon aan de ‘Father of the Blues’ en is met name geïnspireerd door de jaren 70 shows en samenstelling van de band.

Blues van hoogstaand niveau

Met een goede dwarsdoorsnede van het repertoire, wat Muddy en zijn band in die jaren speelde, neemt The Muddy Waters Tribute Band zijn publiek mee in de sfeer en vibe van één van de belangrijkste, invloedrijkste en bekendste blues artiesten en diens band die er ooit bestaan heeft. 

Award winnend zanger en gitarist Robbert Fossen is de frontman van deze groep. Hij wist tot nu toe als enige Nederlander de finale te behalen bij de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, alwaar hij Nederland vertegenwoordigde op het wereldtoneel.

Robbert heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst en begeleidde diverse Amerikaanse artiesten op Europese tournees. De veel jongere maar tevens awardwinnende muzikant is harmonicaspeler Thomas Toussaint, die aan Robbert’s zijde de ‘Mississippi saxphone’ laat schallen.

RIDERS Festival tickets: scoor ze nu!

De totaal zes koppige band neemt je op zondag 2 juni mee met hun show tijdens RIDERS Festival in Autotron Rosmalen. Ben jij erbij? Je scoort je tickets hier.