Claptunes: een tribute aan Eric Clapton op RIDERS Festival 2024

Op 1 en 2 juni toveren we het Autotron Rosmalen om in een oorverdovend motorfestival. Niet zomaar eentje, maar RIDERS Festival. Een weekend vol motoren, muziek, gezelligheid en heel veel energie. Met als één van de hoogtepunten; het Tribute Festival.

Één van de bands die je op zaterdag 1 juni meeneemt terug in de tijd is Claptunes, met hun ode aan Eric Clapton, één van de grootste gitaristen aller tijden. Veelzijdig, roemrucht, grillig en onvoorspelbaar. Maar altijd van grote klassen en songs die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan.

Zo veelzijdig als 'the man himself'

Claptunes brengt een tribute aan ‘Mr.Slowhand’, net zo veelzijdig als de man zelf. Een muziekreis door de klassiekers van John Mayall, Cream, Blind Faith, Derek & The Dominos, maar ook het solowerk van Eric Clapton.

De band uit Zutphen en regio bestaat uit vier gedreven en professionele muziekanten, met een bak aan ervaring in het internationale blues- en rockcircuit. Hoewel de mannen er niet direct naar streven om Clapton noot voor noot te kopiëren, benaderen zij niet zelden het niveau van de grootmeester. Zelfs zodanig dat als ondergetekende (een Clapton-fan van het eerste uur) zou mogen kiezen tussen Eric Clapton in een vol Thialf stadion of de Claptunes op een wat kleiner podium, het zomaar zou kunnen dat hij voor het laatste zou kiezen.

Clapton-classics als Cocaine, White Room, Layla Sunshine Of Your Love, Forever Man en Wonderful Tonight komen uiteraard voorbij. Claptunes bespeelt Clapton met dynamiek, groove, improvisatie en bovenal passie. Dat doen de mannen van Claptunes al jaren. Af en toe een klein verhaal of anekdote maakt het optreden van Claptunes een echte beleving.

Kom ze live zien!

Claptunes speelde op grote festivals als de Zwarte Cross, maar evengoed in gerenommeerde club als Í’Esprit Rotterdam, Roepaen Ottersum, The Shack Oude Meer en.. binnenkort op zaterdag 1 juni op het podium bij Autotron Rosmalen tijdens RIDERS Festival.

Wil jij zeker weten dat je erbij bent? Scoor dan nu alvast je tickets!